Naše středisko uspělo na okresní úrovni! 🏆

Jednou za dva roky probíhá tzv. závod vlčat a světlušek neboli členů Junáka věku 1. stupně ZŠ. Předchozí ročník okresního kola byl závod kvůli covidu zrušen a tak byly letošní ambice o to větší.

V lesoparku v Kutné Hoře na nás čekalo aprílové počasí od slunečna po krupobití, ale závodníci se ničeho nezalekli a plnění úkolů se vystavili prsama.

Líbezné okolí lesoparku v Kutné Hoře

Na děti čekal výzvy jako přežití v přírodě a její poznávání, vaření, orientace s mapou, první pomoc i logické úkoly. Cestou skládaly střípky z hádanky ’co že je lékem na nemoc která postihla děti na celém světě – na nudu?’.

Nás tým neboli ve skautském slengu hlídka obstála ve všech disciplínách výborně a tak při závěrečném vyhlášení výsledků náš koedukovaný tým vlčat a světlušek vyslechl sladce znějící výsledek – 1. místo!

Dlužno přiznat, že do našich řad zasáhli nemoci a tak že dvou regulérních týmů vlčat a světlušek zbyl den před odjezdem jeden koedukovaný. Podle pravidel tak bohužel nepostupujeme do dalšího – krajského kola, avšak vítězství nám nikdo neodpáře! 

A co že je lékem na nudu? No přece kamarádství!

Tento záznam byl publikován v Aktuality . Uložit odkaz do záložek.